Valdetectie polsband NEAT

Volgens gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie, is vallen in huis de tweede grootste oorzaak van wereldwijde sterfte door verwondingen bij ongeval. Daarbij zijn 65-plussers de belangrijkste slachtoffers van dit soort ongevallen. Jaarlijks zijn er 37,3 miljoen valpartijen die medische hulp vereisen. Deze informatie vormt een sterke financiële druk op de nationale gezondheidsstelsels wanneer hun middelen steeds schaarser worden. Een valdetectiesensor kan een belangrijk onderdeel zijn van een zorgsysteem, waardoor de gebruiker meer veiligheid en onafhankelijkheid krijgt. Het werk van zorgverleners en familieleden is minder vaak nodig en grote inspanningen van dienstverleners worden bespaard.

Om deze redenen heeft Neat de SMILE FALL ontwikkeld; een polsband met valdetectie sensor die mensen met een risico op vallen bewaakt door vallen te detecteren en automatisch te rapporteren. Gebruikers zijn onder meer ouderen, personen met de ziekte van Parkinson en mensen met een beperkte mobiliteit. SMILE FALL is een goed geïntegreerd apparaat in het NEAT assortiment en is compatibel met de alle NEAT alarmontvangers. Bovendien biedt SMILE FALL alle functionaliteiten van een standaard SMILE zoals een alarm versturen met een druk op de knop.

  • Het stuurt alleen alarmen als dat nodig is. Als gevolg hiervan is het stroomverbruik erg laag en is de levensduur van de batterij langer dan een jaar.
  • Het voldoet aan de Europese regelgeving voor verpleegoproep apparatuur, wat de veiligheid en kwaliteit garandeert.
  • Algoritme wordt aangepast aan de mobiliteit van de gebruiker en verbetert de betrouwbaarheid.
  • Waterdicht volgens norm IP67.

Zachte valpartijen waarvan de impact beperkt is of doordat de gebruiker zichzelf vasthoudt, worden niet opgemerkt door SMILE FALL. De gebruiker kan het alarm echter altijd handmatig verzenden. Het is ook mogelijk om meldingen te laten zenden wanneer de SMILE FALL zich binnen of buiten het radiobereik van de ontvanger bevindt. Bovendien verzendt het verschillende alarmtypen, zoals gebruikersalarm, lage batterijspanning of programmeerbaar auto-testalarm; waardoor het gemakkelijker wordt voor de alarmontvanger om de hoofdoorzaak van het alarm te identificeren en dienovereenkomstig te reageren.

Dankzij de bidirectionele functie kan de gebruiker herkennen dat het alarm de ontvanger heeft bereikt, waardoor de gebruiker rust krijgt. NEAT maakt gebruik van de speciale radiofrequentie van de Europese sociale zorg, waardoor het risico op radiostoring tot een minimum wordt beperkt.

Artikelen behorende bij dit systeem