Draadloos bedalarm met tijdsinterval en lichtkoppeling

BED is een apparaat dat in staat is om de aanwezigheid van de gebruiker op een bed of stoel te detecteren. Zorgverleners krijgen dan automatisch een sein als de gebruiker niet langer in bed ligt. BED is draadloos, heeft geen installatie nodig en werkt met een simpele AAA-batterij.

BED kan op twee manieren geconfigureerd worden, namelijk voor personen met een beperking in mobiliteit en voor zelfstandige mobiele personen. Indien er sprake is van een beperkte mobiliteit, dan zal BED een alarmsignaal versturen als de persoon opstaat uit bed of de stoel. Indien nodig kan er dan assistentie of begeleiding komen om vallen of ongelukken te voorkomen.

Voor de zelfstandige patiënt wordt alleen een alarmsignaal verzonden op basis van een tijdsinterval. Als de patiënt niet na een bepaalde tijd weer terug is op het bed of in de stoel, dan wordt er een alarmsignaal afgegeven naar de hulpverleners. BED kan daarnaast zo ingesteld worden, dat het licht automatisch aan gaat als de persoon uit bed op staat. Dit draagt bij aan het verminderen van het valrisico.

Artikelen behorende bij dit systeem