Stille ontruiming

In het geval van brand of een andere noodsituatie is het van levensbelang om de ontruiming van gebouwen zo snel en ordelijk te laten verlopen. Als patiënten in zorginstellingen zichzelf niet kunnen redden bij een calamiteit, is er wettelijk een verplichting tot stille ontruiming zodat de rust intern bewaard blijft. Hierbij worden zorgverleners persoonlijk op de hoogte gesteld van de exacte locatie van een calamiteit.

Stille ontruiming NEN2575

Altijd veilig, betaalbaar én praktijkgericht

Een ontruimingsinstallatie moet voldoen aan de landelijke norm NEN2575. Hierin is vastgelegd dat de installatie een bepaalde tijd moet blijven werken tijdens brand. Daarom worden specifieke eisen gesteld aan bijvoorbeeld de bekabeling (functiebehoud) en noodstroom (12 uur standbytijd).

Ook worden sinds 2013 eisen gesteld aan de gebruikte systemen (zoals DECT, Wi-Fi, private gsm of PZI). Om een stille ontruimingsinstallatie ‘redundant’ te maken, kunnen investeringskosten flink oplopen. IHK zorgt voor goede en veilige oplossingen die bovendien betaalbaar zijn. Daarom hebben wij ook PZI-installaties (paging c.q. piepersystemen) in ons leveringsgamma. In veel gevallen kunnen wij daarmee een betrouwbare en betaalbare oplossing bieden die voldoet aan alle eisen gesteld in de NEN2575 2013-4.

Producten

Hulp nodig?

We hebben een groot assortiment aan producten voor verschillende toepassingen. Afhankelijk van de situatie binnen en buiten het gebouw en de wensen zorgen wij voor een advies op maat. Wij helpen u graag!
Neem contact op