Video intercomsysteem VvE Harderwijk

Voor een vereniging van eigenaren uit Harderwijk bestaande uit 132 appartementen hebben wij in samenwerking met installatiebedrijf Betecom, een nieuw video intercom mogen leveren. Het complex bestaande uit vijf entrees, is voorzien van nieuwe video buitenposten met digitale naamkeuze. De buitenposten van AIPHONE zijn standaard voorzien van LED symbolen en spraakberichten voor slechtziende en slechthorende. Op die manier kunnen bezoekers zien en horen wanneer er een oproep wordt gemaakt, wanneer er gesproken kan worden en wanneer de deur open is.

Qua binnenposten hadden de bewoners de keuze uit de 3,5 en 7 inch handsfree video binnenpost en konden bewoners individueel een keuze maken. Daarnaast heeft een aantal bewoners er ook voor gekozen om een vandaalbestendige video intercom (JP-DV) bij de voordeur te plaatsen zodat men ook daar kan zien wie er voor de voordeur staat. Op deze binnenstations kunnen deze bewoners (terug) zien wie er heeft aangebeld, de deur openen en communiceren met de persoon die aanbelt. Daarnaast kan de bewoner eventueel de buitenpost monitoren als de bewoner de buiten situatie wil bekijken zonder dat er wordt aangebeld. De installatie van het gehele systeem is binnen een week gedaan door Betecom. IHK heeft daarbij geholpen door vooraf de installatie voor te programmeren, schema’s aan te leveren en tijdens de installatie voor technische ondersteuning te zorgen.

Tijdens dit project hebben wij fijn samengewerkt met de medewerkers van IHK. Vooraf hadden wij duidelijk het complex in beeld gebracht en per woning geïnventariseerd welk type binnenpost de bewoner wou hebben. IHK heeft vervolgens een bekabelingsschema gemaakt en alle componenten voorgeprogrammeerd. Op die manier konden wij in korte termijn het gehele systeem uitrollen.

Jerry Verhaar, William Karssen en Beert Timmer Projectteam

Gebruikte artikelen bij dit project