Professioneel loketinercom systeem

Veel loketintercom systemen zorgen voor problemen op het moment dat er veel omgevingsgeluid is. Ook de kwaliteit laat vaak te wensen over wat ervoor zorgt dat systemen zeker bij intensief gebruik maar enkele jaren mee gaan. Speciaal voor deze markt heeft AIPHONE de IM serie ontwikkeld.

Het loketintercom systeem is een semi-duplex systeem welke spraak gestuurd werkt en dus handsfree te bedienen is. Hier is bewust voor gekozen omdat full-duplex systemen kunnen gaan rondzingen op het moment dat de omstandigheden veranderen. Om het geluid te allen tijde toch van hoge kwaliteit te houden heeft het systeem een valdaalbestendige akoestische buis.

In deze buis zit een speciale achtergrondgeluid-onderdrukkende-microfoon die aan de kant van de medewerker kan worden afgesteld. Dit hoeft vaak maar eenmalig gedaan te worden maar kan worden aangepast als de omstandigheden veranderen. Wanneer de TALK-schakelaar is uitgeschakeld, wordt de bedieningseenheid in stand-by gezet, maar is het geluid van de openbare kant nog steeds hoorbaar bij een verlaagd volume.

Voor extra volume leveren wij altijd een extra plafondspeaker. Indien gewenst kan het systeem worden voorzien van een voettoets zodat de medewerker zelf de spreekrichting kan bepalen. Dit kan handig zijn om het moment dat er meerdere loketintercoms naast elkaar gepositioneerd zijn zoals in een grote bioscoop of treinstation. Voor dit soort situaties wordt vaak ook een (draadloze) headset gebruikt, welke eenvoudig op het systeem kan worden aangesloten.

Artikelen behorende bij dit systeem