Video intercom met toegangscontrole via NFC

Voor een Vereniging van Eigenaren uit Papendrecht heeft IHK een nieuw video intercom met toegangscontrole mogen leveren. Dit hebben wij in samenwerking gedaan met installatiebedrijf Solutions for Security uit Krimpen aan den IJssel die de installatie voor hun rekening heeft genomen. Het verouderde systeem is vervangen door een vandaalbestendig rvs monoblock paneel met geïntegreerde NFC reader van Aiphone.

Deze reader kan worden gebruikt om via een Android toestel, eenvoudig en draadloos, aanpassingen in de buitenpost te kunnen doen. Daarnaast kan deze worden gebruikt om key tags in te leren waardoor het systeem eenvoudig als toegangscontrole systeem kan worden gebruikt. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld onderhoudspartijen eenvoudig toegang tot het gebouw krijgen en hoeft de VvE naast het intercom systeem niet nog een ander systeem aan te schaffen.

Qua binnenposten heeft men gekozen voor de luxe 7 inch binnenpost waarbij wij een extra pasplaat hebben gemaakt zodat er geen kleurverschil op de muur te zien is. Naast het intercom systeem zijn ook de brievenbussen en het portiek aangepakt zodat de gehele entree een vernieuwde en moderne uitstraling heeft gekregen.

Gebruikte artikelen bij dit project