De digitale connector D-TECT IP

IHK streeft ernaar om haar producten en services op topkwaliteit te houden met de nieuwste innovaties en technieken. Het nieuwste product op dit gebied is de D-TECT IP van NEAT: een digitale connector voor zorg- en verplegingscentra. De D-TECT IP verhoogt de reactiesnelheid van de zorgverleners bij een oproep, is kostenefficiënt en maakt installaties eenvoudiger.

 

D-TECT IP is in staat om draadloze producten en andere type sensoren in een ruimte onderling te verbinden. Bovendien communiceert het apparaat digitaal met het zusteroproepsysteem, via de zogenaamde D-SERVER. De D-TECT IP ontvangt informatie en data via een ethernetverbinding, waardoor het lokale netwerk van het zorgcentrum voldoet om de data effectief op te slaan. Naast deze eigenschappen verzorgt het apparaat ook een volledig beveiligde installatie in de Cloud.

 

De verbinding kan afgesteld worden op meerdere D-TECT IP's, dus zelfs op plaatsen waar deze niet optimaal is, kunnen zorgsystemen hun functies uit blijven voeren. De mogelijkheid om meerdere D-TECT IP's op één netwerk aan te sluiten sluit alle geografische grenzen uit, doordat de apparatuur in verschillende huizen via één centraal systeem beheerd kan worden. Op deze manier kunnen via één centraal systeem alle apparaten in een ander gebouw, een andere stad of zelfs een ander continent bestuurd worden. Deze nieuwe digitale connector maakt het mogelijk om volledig draadloze installaties in een minimaal tijdsbestek op te zetten.

 

Degene die de installatie zal installeren, hoeft niet special opgeleid te worden. Hij of zij moet slechts een standaardinstallatie opzetten; daarna is het apparaat klaar voor gebruik. Met de D-TECT IP krijgen zorgverleners, artsen en alarmcentrales direct een melding als er sprake is van een noodgeval. Zo krijgen de patiënten meteen de zorg die zij nodig hebben, op een adequate en razendsnelle manier. De D-TECT IP laat opnieuw zien dat NEAT zich volledig inzet voor het beste op het gebied van zorgverlening.

Wifi deurbel van DoorBird

Sinds kort is IHK ook distributeur van het merk DoorBird. Deze Duitse leverancier van deurbellen levert producten van een zeer hoge kwaliteit en behoort daarom ook tot de sterkste merken van de wereld in deze productcategorie. DoorBird heeft daarom ook niet voor niks al diverse internationale prijzen gewonnen en wij zijn dan ook verheugd om deze producten te kunnen toevoegen aan ons assortiment. 

 

De wifi deurbellen van DoorBird beschikken over een bewegingssensor en camera (HDTV 720p ) met een wide-angle van 180 graden. In vergelijking met andere deurbellen in dit sigment is de kwaliteit van de lens hoger en ook het nachtzicht is vele malen beter. Dit verschil komt doordat de buitenpost over meer infrarood LEDs beschikt die ook nog eens van een hogere kwaliteit zijn. Naast de kwalitatief sterke componenten heeft de DoorBird ook een strak design en is de behuizing weerbestendig (IP54).

 

Bij de DoorBird hoort een gratis app die geschikt is voor zowel IOS en Android. Via deze app kunt u eenvoudig zien wie er voor de deur staat, de deur openen, terug zien wie er heeft aangebeld of voor de deur heeft gestaan en eventueel een alarm laten afgaan bij ongewenst bezoek. U kunt hiervoor kiezen tussen een verbinding via wifi of via een netwerkkabel. Power over Ethernet behoort hierbij tot de mogelijkheden.

NOVO en het cloud Care Management Portal

Door het alsmaar groeiende aantal ouderen en het afnemende aantal gekwalificeerde zorgverleners wordt de vraag naar noodoproepsystemen vanuit huis steeds groter. Bovendien is er een enorme ontwikkeling binnen de communicatieve technologie die een nieuwe standaard heeft gezet. Met deze achtergrond zet NEAT met het nieuwe digitale alarmsysteem NOVO een belangrijke stap richting de toekomst: samen met de nieuwe handzender SMILE, het cloud gebaseerde Care Management Portal CMP en de vernieuwde NEAT Communication & Services ontstaan extra mogelijkheden voor de zorg en samenspraak.

 

Met het cloud gebaseerde Care Management Portal heeft NEAT een volgende belangrijke bouwsteen voor de digitale alarmservice geleverd. Via deze internetapplicatie kunt u al uw IP-apparaten van NEAT overzichtelijk beheren en kunt u met een automatische configuratie altijd en overal efficiënt de instellingen aanpassen. Met de nieuwe controle- en evaluatiemogelijkheden kan de werkstroom kostenefficiënt geoptimaliseerd worden. Op deze manier kunnen uw collega’s in de alarmcentrale zich nóg beter op hun functie bij een noodoproep richten. Voor het CMP is geen enkele lokale installatie vereist; het portaal is altijd up-to- date.

Vernieuwde Fall, ook geschikt bij epilepsie

Het valdetectie systeem FALL heeft een verbeterd algoritme en bewaakt personen die risico lopen om te vallen zoals ouderen en gehandicapten. Hij herkent het vallen en meldt dit automatisch. Daarnaast kan de FALL ook handmatig geactiveerd worden.

 

Met zijn verfijnde sensoren is hij ook geschikt voor epileptici en vermijdt tegelijkertijd valse alarmen. Hij herkent b.v. traplopen, gaan zitten en wanneer mensen in bed liggen. Het geïntegreerde draadloze protocol zorgt voor een betrouwbare communicatie met de zorgtelefoons en ontvangers van NEAT.

GPS tracker met dwaal- en valdetectie

IHK komt met een speciale GPS tracker (zonder abonnement) op de markt. Hij is klein van formaat, weerbestendig en is gemaakt van een stevige rubber coating. Het apparaatje beschikt over dwaal- en valdetectie en een hoge kwaliteit duplex spraak verbinding. Ideaal voor kinderen, ouderen en/of patiënten. Mocht de drager vallen of zich buiten een bepaalde omgeving verplaatsen dan maakt de tracker automatisch een oproep met een hulpverlener of familielid en stuurt daarnaast de locatie door. Dit gebeurt ook wanneer de patiënt op de SOS knop drukt voor een noodoproep.

 

Er kunnen drie telefoonnummers worden ingesteld. Als de eerste keuze de oproep niet beantwoordt of bezet is, wordt de oproep omgeleid naar de tweede en vervolgens naar het derde telefoonnummer. Bij bezorgdheid kan een verzorger of familielid de andere persoon ook zelf bellen of de locatie opvragen via een kaart op een PC of via een mobiele APP zoals Google Maps.

 

De drager kan eenvoudig antwoorden omdat het apparaat reageert op je stem. De tracker heeft een lange standby tijd en stuurt automatisch een bericht als deze bijna leeg is. Opladen kan met de micro USB laadstation die over een tril-functie beschikt zodat je zeker weet dat deze goed in de oplader zit.